четвъртък, 7 ноември 2013 г.

Стоп на въглехидратите - искам преса за 10 седмици!

Възможно ли е това? На първо място искам да разбия мита за това, че само с коремни преси ще направите така мечтания sixpack . Упражненията спомагат за стягане на мускула, но не правят сами плочки. Успоредно с тях трябва да се спазва и определен режим на хранене. Не казвам диета, защото много хора, когато чуят тази думи и си представят глад и само глад, а не е така. Диета значи спазване на режим на хранене, а не гладуване!
Храненето през следващите 10 седмици, трябва да е много по-често, тоест вие трябва да приемате храна на 2-3 часа, така няма да затормозявате организма си и ще се ускори метаболизма.Не трябва да огладнеете за да се хранете, просто на малък интервал приемайте малко количество храна. Течната храна се усвоява много бързо,за около 60 -90 мин, затова много от спортистите предпочитат течната диета.
Позволените ви храни са чистото месо, пилешко, пуешко, риба, червеното не мазно месо, яйца, пълнозърнест хляб, зеленчуци, киноа, суперхрани,по-малко плодове -съдържат захар под формата на фруктоза. Изключваме всичко останало плюс млечните продукти, защото съдържат лактоза.


Консумирайте предимно протеини, като въглехидратите ги оставете само веднъж на ден, хубаво е това да е преди тренировка, не забравяйте, че мозъка се храни от въглехидратите, затова не е хубаво да се изключват напълно. Правете си протеинови шейкове.Дневната дажба е по грам на килограм. Разделяте количеството на 2 пъти, като единия път трябва да е след тренировка. ако ви се стори тежко за спазване, включете си един зареждащ ден на седмица, когато може да ядете всичко, но все пак в граници :-) Успех и да се похвалите след това!

Няма коментари:

Публикуване на коментар