петък, 8 ноември 2013 г.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ДЕТОКСИКАЦИЯТА И ЗАЩО Е ТОЛКОВА ВАЖНА ЗА НАС?


Питали ли сте се какво са токсините и какво представлява детоксикацията, дума която срещаме ежедневно във форуми, вестници, чуваме по телевизията и радиото. Детоксикациата е процес на изхвърляне на токсините от тялото.

На първо място нека си обясним какво са токсините. Токсините са вещества, които попадат в нашия организъм ежедневно, независимо дали го искаме или не. Те са тип отрова, която дразни и оказва негативен ефект върху функциите на организма. Поемаме ги с храната, напитките, лекарствата, които ни се налага да взимаме, от въздуха който вдишваме.

Токсините в тялото предизвикват самоинтоксикация, при която биваме отровени от субстанциите, освободени от собствения ни организъм в резултат на неправилно храносмилане и отделяне. Всички наши клетки биват засегнати. Когато токсините се акумулират в нервната система започваме да се чувстваме раздразнителни и потиснати. Когато засегнат сърцето, започваме да се чувстваме по-слаби, подпухнали- когато достигнат храносмилателната система, появява се лош дъх, когато достигнат до белите дробове. Ако тялото ни опита да освободи токсините през кожата, могат да се появят обриви и петна или изглеждаме бледи. Ако достигнат до жлезите, можем да се почувстваме изморени и летаргични без видима причина.

 
Природата ни е създала така, че до някаква степен тялото ни, чрез ежедневните си функии, може да се справи с това, да вземем например кожата, изхвърляме токсините чрез потенето, поради физическа активност или топлина.Чрез детоксикацията се причистваме и позволяваме на тялото си да насочи ресурсите от енергията в други основни функции и избягваме по-нататъшна деградация на организма си. Но само ако тялото ни функционира добре, все пак не трябва да забравяме, че живеем в един нов и изпълнен с алергени свят и тялото ни се затруднява в борбата с тях. Много хора споделят, че след като минат един курс на детоксикация изграждат един по здравословен живот и на емоционално ниво, освобождават се от натрупаните стресови ситуации, на които сме подложени ежедневно, усещат една нова яснота и целеустременост по отношение на живота си.

Как може да си помогнете, вижте тук :

http://www.vavforma.com/programi_na_aquasource.html
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар