петък, 1 ноември 2013 г.

Суперхраните - клетъчна храна или хранителна добавка?


 Какво е суперхраната?Лекарство, храна или хранителна добавка?Къде можем да го класифицираме в нашата хранителна вирига?Как се консумира суперхраната и какво оправдава повишената й цена? Това са редица въпроси, които възникват пред всеки един човек,когато за първо път чува това определение.
Суперхраната е нещо като клетъчна храна, в което малко количество са съсредоточени голям брой витамини и минерали, което от самосебе си не може да те насити, но те зарежда с много енергия и ти удължава живота. Суперхраните се свързват с дълголетието заради  благоприятното им въздействие върху имунната система, да ни предпазват от болести и инфекции, защото подобряват настроението и подсилват паметта, а освен това ни даряват с повече енергия. На всичкото отгоре са незаменими помощници в борбата с депресията или гнева. Можем да ги сравним с хранителните добавки, но за разлика от тях, тези елементи могат да се добавят към храната на всеки човек, независимо от възрастта или здравословното му състояние. Намаляват токсичността, подсилват самооздравителния механизъм,  действат подобряващо на имунната система, храносмилателната и цялия организъм като цяло на човека.

 

Ето ви някой суперхрани: чия, киноа, годжи бери, капини, малини, боровинки, келп, спирулина, аспержи, бадеми, банани, грейпфрут, грозде, диня, броколи, киви,мака, мед, зехтин, кокос, моркови, зелен чай и т.н



 

Повече информация за отделните суперхрани, може да намерите в сайта ни www.vavforma.com.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар