събота, 9 ноември 2013 г.

Протеиновия шейк - нужен или необходим след тренировка

Питали ли сте се защо всички пият протеин след тренировка? Обикновенно след като си тръгвате от фитнеса виждате всеки хванал едно шейкърче в ръка и пие?! Защо и кога е най полезен да се пие?!


Отговорът е следният. Мускулните ни влакна както може би вече знаете са изградени точно от протеин. За да се развиват те имат нужда от две неща от стимул, в нашия случай това е тренировката и от материал- тоест още протеин. Когато влезем в залата, незавизимо дали това ще бъде фитнес зала, зала за аеробика,басейн или тренираме в домашни условия, ние започваме едно разграждане на мускулните влакна, тоест когато ги натоварваме, ние ги рушим. Затова ни е нужен и протеинът след това, да съедини тези накъсани влакна. Когато ядем храна, съдържаща протеин, той се разгражда до аминокиселини, които после се използват от организма, за да гради мускулна тъкан.Сега идва въпросът дали наистина ни е нужен на 100 процента протеина като добавка, отговорът ще бъде не, НО е хубаво да го има. Погледнете го от тази страна, когато сме болни, може да се излекуваме и от само себе си, природата ни е създала така, но ние взимаме лекарства, първо за да съкратим периода, в който ще останем на легло и второ, за да подпомогнем организма си. Същото е и с протеиновия шейк. Хубаво е да се пие веднага след тренировка. Разгражда се бързо и е супер бомба за накъсаните ни мускулни влана. И така не забравяйте в сака другия път да си сложите и вашата супер храна плюс шейкърчето. Да ви е сладко и да ме споменавате с хубаво :-)
Сурватъчния протеин може да се замени спокойно с по-полезни и натурални продукти, даващи енергия и съдържащи голямо количество он нея.

Няма коментари:

Публикуване на коментар