вторник, 12 ноември 2013 г.

ЗА КАНТАРА – има ли по-голям враг от него?


Женаска суета. По колко пъти се теглите на ден момичета? Мислите ли, че кантара е най-добрия ви приятел? Ако да, в голяма грешка сте и сега ще ви обясня защо.

Имаме два типажа жени, едни, които искат да отслабнат, имат голямо количество насъбрана мастна тъкан и такива които нямат наднормено тегло, но  са „отпуснати” и искат да се стегнат. Пълничките, започват да се подлагат на диети, ден, два, три, гледате че уж отслабвате, а кантара не мърда, напротив в + е! Това се дължи на трупането или както е по известно да се казва „задържането” на вода в организма.Внимание, това не значи че трябва да спирате да пиете вода, напротив, тази „вода” която задържате идва от повечкото консумация на въглехидратни храни или от това че сте хапнали по солена храна. Тялото ни е изградено предимно от вода 65-70 % и когато сме на диета много лесно се нарушава този водно-солев баланс. Затова увеличете приема на вода, пийте до 2 литра на ден и ще забележите, че това подуване ще отшуми.
 

Вторият тип момичета са тези, които нямат наднормено тегло, а просто съотношението мастна-мускулна маса е неправилно. След определен период на време на спазване на определен режим на хранене и тренировки, въпреки от това че всички ги виждат по-слаби, кантара показва същото тегло или по-зле дори някой килограм в повече. Не се стряскайте момичета, теглото не се променя, защото с топенето на мазнините се качва мускулна маса, а както знаем всички мускулите са по-плътни и при еднакво тегло имат по-малък обем.

Убедих ли ви сега, че кантарът е лъжец J Намерете си нов най-добър приятел, шивашкия метър, той поне не лъже.

Запомнете, че когато хората ни гледат те не виждат нашите килограми, те виждат визуално как изглеждаме, затова не се вманиачавайте в кантара, а вземете шивашкия метър, там няма как да се подветете. Водете си статистика, мерят се талия, ханш и гърди. Всяка седмица си записвайте резултатите и следете развитието си. Успех J

Няма коментари:

Публикуване на коментар